Дядо Коледа раздаде подаръци на децата в Клиниката по педиатрия

Doc.Kaleva

Представиха новото лого на Клиниката

Дядо Коледа донесе подаръци на малчуганите в Клиниката по педиатрия и генетични заболявания на УМБАЛ „Свети Георги“. Белобрадият старец и Снежанка зарадваха с лакомства и изненади малките пациенти, а децата от СОУ „Паисий Хилендарски“ със стихове, песни и сценка.

Pozdrav-SOU-Paisii-Hilendarski-2

 Гости на тържеството бяха проф. д-р Карен Джамбазов – изпълнителен директор на УМБАЛ „Свети Георги“ и проф. д-р Жанет Грудева – заместник-директор по диагностична и лечебна дейност в База 1 на лечебното заведение.

 Празникът бе открит от доц. д-р Нарцис Калева-Ходжева. Тя представи накратко дейността на клиниката и осемте й звена и уточни, че до 15 декември тази година са били хоспитализирани общо 3 513 пациента на възраст от 0 до 18 години от всички области на Южна България. В клиниката работят 30 лекари, 55 медицински сестри, 25 санитари и 7 други специалисти. Това е най-голямата болнична структура за лечение на деца и единствената с трето ниво на компетентност по всички педиатрични специалности в Южна България, конкретизира доц. Калева-Ходжева.

 По време на тържеството началникът на Клиниката по педиатрия и генетични заболявания проф. д-р Иван Иванов връчи грамоти на 14 дарители, подпомогнали дейността и върнали усмивките на малките пациенти. Сред тях са: Мая Томова, Йоана Томова, Женя Садъчева, Владислав Ботев, дарили консумативи и техника на клиниката; Анна Барбудева, Гинка Ванчева, Георги Иванов, Цветан Няголов, подпомогнали финансово дейността на звеното; Ангелина Маркова – осигурила обновяването на една от стаите; Пламен Пеев, Веселин Павлов, Радослав Бакалов, Тодор Мечков и Ротаракт Пловдив – Филипопол, дарили играчки на малките пациенти. Проф. Иванов изказа своята благодарност и към кампанията „Българската Коледа“, акция „Жълти стотинки“ и „POLINEROOOCK fest“, ръководствата на УМБАЛ „Свети Георги“ и Медицински университет – Пловдив, които също са оказали незаменима помощ на клиниката.

Logo

 Важна част от празника бе и тържественото представяне на резултатите от конкурса за лого на Клиниката по педиатрия и генетични заболявания. Предложенията на всички участници са били разгледани от жури, съставено от лекари и специалист по графичен дизайн. Логата, класирали се на първите три места, получиха парични награди от 300, 200 и 100 лева, осигурени от спонсори. Конкурсът бе спечелен от Енгин Щерев.Engin-Shterev-i-prof.-Ivanov