Ренесанс за специалностите на чужд език в УХТ

UHT

Ръководството на Университета по хранителни технологии изрази оптимизъм за възможността да проведе практиката на студентите от специалност „Технология на виното и пивото“ в няколко от водещите винарски изби у нас, макар и усложнената епидемична обстановка в страната, свързана с COVID-19, посочи доц. д-р Христо Спасов, зам.-ректор по учебната дейност.

doc. Hristo Spasov2За поредна година са осигурени стажанти за редица изби, сред които „New Bloom Winery”, част от ВП Брандс Интернешънъл, винарските изби „Драгомир“ и „Юстина“. Дългогодишното ползотворно сътрудничество дава възможност на студентите да получат професионална подготовка в реалните условия на гроздоберна кампания, в продължение на 6 седмици, подчерта доц. Спасов. Същевременно избите имат възможност да подберат свои кадри сред изявените студенти.

От тази година бъдещите студенти ще могат да се обучават в специалности и на чужди езици.  Най-новата от тях е „Технология на храните и напитките“, където ще се преподава само на английски език, а специалността е само в платена форма.

Продължава приемът в „Компютърни системи и технологии“, „Туризъм“ и „Индустриален мениджмънт“, за тези спец5иалности съществува възможност  обучението да се провежда не само на български, а и на английски, но също в платена форма.

В нов облик се завръща „Технология на ферментационните продукти“, в която преподаването е на френски език. Тази специалност е утвърдена през годините и университетът  има дведесетилетна традиция в нея. Досега по Технология на ферментационните продукти“ се подготвяха магистри. Тази година предстои и прием за бакалаври.

Приемната кампания в УХТ е в ход – до 7 юли кандидатите могат да подават документи на място,  в университета, в приемните бюра в страната и online – https://ksk.uft-plovdiv.bg/bg. Изпитите са на  9-и юли. и ще се проведат online. В този формат бяха организирани и трите сесии от предварителни изпити.

Първо е изпитът по математика, а след това – по химия и опазване на околната среда. Резултатите от тестовете стават ясни веднага.

 Първото класиране ще бъде обявено на 11 юли, а приетите  могат да сез аписват от 14-и до 16-и юли. Сроковете за следващите класирания и записвания са оповестени на сайта на УХТ– http://uft-plovdiv.bg/, секция „Кандидат-студенти”, в Справочника на кандидат-студента.

promotion 2020