Международна артплатформа показва призьори от АМТИИ

3

Първият приз от рейтингово международно събитие дойде в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев”. В светлините на прожектора са доц. д-р Красимира Филева, преподавател по пиано, младият кавалджия Дамян Йорданов.

Те станаха притежатели на първата награда в категорията „Смесена възрастова група“, номинационна категория „Смесени ансамбли“ на Международния онлайн конкурс “Бъдещи звезди”. Конкурсът е с италиански адрес. Признанието бе извоювано в конкуренцията на участници от 31 страни, като втора и трета награда в категорията на нашите изпълнители журито не присъжда.  В наградната колекция на дуото влиза и предметно отличие, изразяващо се във видеокамера.

Според регламента видеоклиповете доц. д-р Красимира Филева и Дамян Йорданов ще бъдат показвани в продължение на 1 година на Международната артплатформа „Prometheus“, във Facebook и Instagram. След наградата от Международния московски онлайн музикален конкурс това е второто международно отличие на инструменталния дует.

1