Италиански топдизайнер с лекция в Пловдивския университет

7_Alberto Vedelago_Accademya (002)

Публична лекция за ролята на облеклото в бизнес комуникацията предстои в Пловдивския университет. Италианският топдизайнер Алберто Веделаго ще говори на 22 октомври от 14,30 ч. в изцяло обновената 6-а аудитория на Ректората. Модератор е българският моден и пиар експерт проф. Любомир Стойков. Темата на лекцията ще даде полезни знания на студенти от различни факултети, особено за бъдещите икономисти и юристи.

6_Alberto Vedelago_Accademya

Алберто Веделаго има 30 години опит на международната модна сцена. Стилистът е работил с Джон Траволта и Ник Нолти. Днес много уважавани хора по цял свят, като Фабио Ламборгини, се доверяват на Веделаго за своя външен вид. Той започва своята дейност като мениджър във „Форал груп“ (Forall Group), една от големите институции за елегантност „Made in Italy“, към която принадлежи „Пал Зилери“ (Pal Zileri). Kоординирал e процесите на изработка, стилизиране и маркетинг и е управлявал над 150 магазина на „Пал Зилери“ в цял свят.

Алберто Веделаго прилага иновативен подход. Работата на дизайнера за него включва вземане не само на физическите мерки на клиента, но също така и измеренията на личността му. Този подход определя Алберто Веделаго като единствения “Personalitailor” – стилист и дизайнер на личността. Благодарение на този метод, той успява да създаде костюми, които описват човек както външно, така и вътрешно. В своята концепция, изложена в книга, написана от самия Алберто (“Return ticket to suit and tie”), той разкрива тайните на елегантността. На път е и ново негово книжно издание, посветено на това – как костюмът може да „прави“ пари.

 Алберто Веделаго не се ограничава да облича единствено отделни хора, но прилага своя метод и за цели компании. Такъв е случаят най-старото кафене в света – кафе „Флориан“ (Caffè Florian) във Венеция, открито през 1720 г., чийто персонал е облечен изцяло от компанията на маестрото: ACCADEMYA. Оперативният център на дейността на Алберто Веделаго е във Венеция, Италия. Там с внимание се изработват всички костюми за клиентите на дизайнера, независимо в коя част на света се намират те.