Иновация – школа по етикет и балетно изкуство за деца

плакат

Центърът за руски език и култура към Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ започва съвместна инициатива с Детско балетно студио „Grand Fouette“ по набиране на деца на възраст от 4 до 17 години, желаещи да изучават етикет и балетно изкуство. Занятията в балетното студио целят изучаване и опазване на класическото балетно наследство. Те са подходящи както за подготовка на деца за постъпване в професионални училища, така и за любители на балета, които мечтаят за сценични изяви.

Обучението ще се осъществява от професионалисти по методика на световноизвестната руска балетна академия „А. Я. Ваганова“. Периодично в рамките на школата майсторски класове ще провеждат гостуващи специалисти от Санкт Петербург.

Заниманията ще протичат в сградата на Ректората на Пловдивския университет два пъти седмично в три групи – подготвителна, младша и старша (по 10-12 човека) и ще са с продължителност  за всяка група съответно – 40 мин., 60 мин. и 90 мин.

Записването ще продължи до 10 ноември 2019 г. на тел.: тел. +359 988 862 705, контактно лице: Александра Ангелова – ръководител на проекта. Главен специалист по системата на обучение е Наталия Чернецкая. Санкт Петербург, Русия.

През летните месеци студиото предлага лагер-школа на българското Черноморие  с хореографи и педагози от Академията за руски балет „А. Я. Ваганова“ – Санкт Петербург.