„Децата на Дон Кихот” излизат на сцената в Радио Пловдив

dimil stoilov decata na don kihot

Заедно със своя автор – Димил Стоилов, „Децата на Дон Кихот” застават пред пловдивчани във вторник, 8-и януари. Премиерното изпълнение е от 18.00 на сцената в Културния център на Радио Пловдив. „Децата на Дон Кихот” вървят с пояснението: Белгийски и други разкази.

Появяват се юбилейно от и за Димил Стоилов. Те са нов ингредиент към целостността на творчеството му. Изобретателят им създава и „Разписание за изпуснати влакове“, Възмутително чаровни, хищно хубави“,„Мъж, вкусен на опитване“; „Версия за изневяра“, „Дългият бегач на любовни разстояния“, „Невинни жени в Брюксел“.

Димил Стоилов е чувствителен, интелигентен и наблюдателен белетрист, представящ с психологически реализъм и с леко нагарчащ хумор всекидневните драми на чувствителния, интелигентен и наблюдателен герой. Този герой напомня персонажите на някогашната българска „инфантилна“ проза и сякаш не се е простил с илюзиите, че животът е нещо по-различно от това, което обикновено предлага. Оттук и добронамереното писателско любопитство.към хора и ситуации, опровергаващи и подкрепящи илюзиите. Нали все пак сред десетте хиляди неща сме и деца на Дон Кихот…, акцентира с отвореност на интерпретационната  фраза литературоведът Владимир Янев, доцент в Пловдивския университет.