АМТИИ посреща изследователи за пролетните научни четения

amtii

Академичният форум придоби национален статут

Преподаватели, докторанти и студенти от четири български висши учебни заведения ще вземат участие в Националната научна конференция „Пролетни научни четения 2016“. Конференцията предстои на 26 и 27 април в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив.

От тази година ежегодното научно събитие е с национален статут.

Програмата на форума е разпределена в три основни секции: „Теория и педагогика на музиката“, „Музикален фолклор и хореография“ и „Изобразителни изкуства“.

 Доклади ще изнесат гости от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил е Методий“, Шуменския университет „Еп. Константин Преславски“ и Югозападния университет.

Сред участниците личат имената на учени и преподаватели като проф. д. изк. Мирослав Недялков от ШУ„Еп. Константин Преславски“, доц. д-р Мъгърдич Касапян, доц. д-р Любомир Караджов, доц. Стела Митева – Динкова  от АМТИИ, ас. Милена Томанова от ЮЗУ.

Националната научна конференция ще бъде открита на 26 април от 9.30 ч. от  ректора на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – проф. академик Милчо Василев. Форумът приключва на 27 април с дискусия на участниците, а научните доклади ще бъдат публикувани в специален сборник.