Как свръхчувствителността се превръща в суперсила

svruhchuvstvitelnite-hora-

Имате живо въображение?

Твърде срамежливи и чувствителни сте?

Блокирате, когато се окажете в центъра на внимание?

Тълпите ви потискат, а шумът ви претоварва?

Попадате в привилегированата група на свръхчувствителните хора.

С тези въпроси започва анотацията на едно от най-новите заглавия, които рейтинговото издателство „Изток-Запад” прави достояние на своите читатели. „Свръхчувствителните хора” е написана от д-р Илейн Арън. Преводът от английски е на Евелина Андонова.

Д-р Арън започва да изучава чувствителността на сетивното възприятие от 1992 г., автор е и на книгите Свръхчувствителното дете, Влюбеният свръхчувствителен човек, Наръчник на свръхчувствителния човек и Недооцененият аз. Известна е също със своите проучвания в областта на интимните връзки. Тези изследвания осъществява съвместно със своя съпруг  – Арт Арън.

Д-р Арън завършва Института по психология „Юнг“ в Сан Франциско. Тя работи като психотерапевт в Района на залива, води публични и професионални семинари.

Свръхчувствителността е вродена черта, която засяга около 15–20 процента от населението. Свръхчувствителните хора често са много умни, творчески натури, но мнозина от тях страдат от липса на самочувствие. Те не са „невротици“, както дълго време бяха заклеймявани. Тяхната изострена чувствителност обаче може да ги накара да се изолират от външния свят.

Свръхчувствителните хора са в състояние по-задълбочено да обработват информацията и да забелязват фини нюанси и подробности, често пренебрегвани или погрешно интерпретирани от останалите.

Превърнете своята свръхчувствителност в суперсила, за да реализирате истинския си потенциал, казва още анотацията на изданието.