Абсолвентите от „Графичен дизайн и фотография“ показаха способности

Xeu_Gallegy_baner

Ефективно защитиха дипломниште си проекти абсолвентите от Випуск 2020 на специалност „Графичен дизайн и фотография“ в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев”. Защитите се състояха в Градската художествена галерия. Изложбата с дипломни проекти на новите дизайнери, озаглавена от тях „Хей next“, може да бъде видяна до 29-и юли на двата етажа в Залите за временни експозиции, ул. „Княз Александър I“№15.

„Хей next” е процес на постоянно търсене. Задава въпрос, вместо да дава отговор. Въпрос, който стои в основата на визуалната идентичност на изложбата.

Хей е бодър поздрав, фойерверки с лачени обувки.

Next?

Видях прекрасни работи, видях артисти,  изрази впечатленията си от разработките известният специалист в графичния дизайн и оформлението на книгата Христо Гочев, член на изпитната комисия. Той пожела на младите си колеги да не правят компромиси в бъдещата си работа с клиентите, защото създаденото ще остане и ще се оценява от следващите генерации.

Висока оценка на качеството на дипломните защити даде и проф. Галина Лардева, декан на факултет „Изобразителни изкуства“.  Безспорна заслуга за отличното представяне на бакалаврите имат преподавателят Георги Димитров и колегитне му, които са успели да мотивират студентите да работят максимално мобилизирани независимо от дистанционната форма на обучение.