„Голо тяло“ изпъква в „Червеното пони“, „Тракарт“ представя „Познатият непознат Пловдив“

Tvorbi na Georgi Trifonov V Golo tialo galeriia Chervenoto Poni

Майстори на четката показват голи тела тази вечер. Артекспозицията е в галерия „Червеното пони“. Откриването на изложбата започва в 18.00. Изявени имена са сред участниците в нея. Посетителите ще видят творби на Георги Трифонов, Владимир Пенев, Лили Кичукова,  Михаил Лалов, Чавдар Маринов.

Художникът Иван Шишков публикува във  Facebook профила си копия на творбите. Авторите им показват индивидуалността на своите художнически интенции, изобразителната си  техника и композиционния усет.

Poznatiiat nepoznat PlovdivВ 18.00 в „Тракарт“ театроведът и журналистът Пенка Калинкова  ще говори за книгата си „Познатият непознат Пловдив“. „Познатият непознат Пловдив” е не просто настолна книга за Пловдив. А истинска съкровищница, пълна с впечатления, факти, разкази за важни за града личности и събития. Още от първите страници личи огромното уважение и любов към Пловдив, с които е написана тази книга, отбелязват в анонса от „Тракарт“.

Това е моята книга за Пловдив, писана в продължение на много години и проучвания. Това е книга за паметта на Пловдив, споделя Пенка Калинкова.