С ректорско видеообръщение стартира Пловдивският университет

01-Videoobrushtenie_na_rektora_na_PU-prof_d-r_Rumen_Mladenov

Стартираща в неприсъствена форма академична година бележи неоисторията на Пловдивския университет. Видеообръщение на ректора и виртуална екскурзия из залите субституират традиционния церемониален модел. Занятията започват на 28 септември, понеделник

Видеоклипът с приветствията е публикуван на https://www.youtube.com/watch?v=YYCc19lJFrI.

Неприсъствено откриване на академична година се прави за първи път в историята на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Ситуацията е сложна и изисква от нас още по-голяма отговорност, когато става въпрос за здравето на студентите, преподавателите и административния персонал, посочи доц. д-р Мария Стоянова, заместник-ректор по учебната дейност.

След виртуалното приветствие на ректора – проф. д-р Румен Младенов, поздравления към първокурсници, студенти и преподаватели на ПУ отправят кметът на Пловдив – Здравко Димитров, и неговият заместник в ресор „Образование и бизнес развитие“ – Стефан Стоянов.

За тържествената атмосфера са подбрани кадри от церемониалния ритуал по предаване и приемане на знамето и символите на Пловдивския универзите, заснети в предишни години.

Видеопродукцията съдържа също и мотивиращо приветствие на приетата с максимален бал в специалност „Психология“ първокурсничка Светлана Ангелова-Георгиева.

Атрактивна виртуална екскурзия из аудиториите и семинарните зали на ПУ „Паисй Хилендарски“ запознава новоприетите студенти с условията за обучение.

За да бъде спазена традицията от досегашните откривания на академичната година в ПУ, виртуалната церемония завършва с музикален поздрав.

02-Rukovodstvoto_na_PU_otkri_s_videoobrushtenie_akademichnata_godina

Всеки от 9-те факултета ще даде старт на новата академична година по начин, обявен на съответния специализиран сайт.

С видеообръщение от декана ще започне и академичната година Физико-технологичният факултет. Виртуалното приветствие ще бъде публикувано на специализирания сайт на факултета.

Педагогическият факултет открива учебната година на 28 септември от 10 часа пред централния вход на Нова сграда на ПУ „Паисий Хилендарски“ в присъствието на студентите от факултета, деканското ръководство и администрацията при спазване на всички противоепидемични мерки.

В Спортната зала на ПУ на бул. „България“ 236 ще се проведе в понеделник, 28 септември, откриването на академичната 2020-2021 година за първокурсниците в редовно обучение от специалност „Право“ на Юридическия факултет. Началото на церемонията е в 10:30.

Студентските си книжки новоприетите студенти във Философско-историческия факултет ще получат на 28 септември. Графикът с часовете, залите и специалностите е поместен на специализирания сайт на факултета.

В 12-а аудитория ще бъде даден стартът на академичната 2020-2021 година за Химическия факулет в понеделник, 28 септември. Началото е от 9 и от 10 часа за различните специалности, графикът е публикуван в специализирания сайт на факултета.

Откриването на академичната година за първокурсниците от останалите 5 факултета ще протече като информационна среща с представители на съответното деканско ръководство преди първата лекция.