Лектори от Германия и Израел на офталмологичен форум

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Повече от 300 офталмолози участват в двайсетата Среща на Съюза на очните лекари в България – „Право на зрение 2020“. Форумът е двудневен (12-13 април) в Пловдив, информира проф. д-р Нели Сивкова, председател на Съюза на очните лекари в България и ръководител на Клиниката по очни болести в УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив. Проф Сивкова сподели, че в научната програма са включени международни симпозиуми и сесии по основни теми в офталмологията – роговица и очна повърхност, катаракта, витреоретинална патология, очен травматизъм, детска офталмология, глаукома и други. Гост-лектори от чужбина ще бъдат  Prof. B. Seitz, Prof. А. Eckstein (Essen, Germany), (Homburg/Saar, Germany)  и Prof. J. Moisseiev (Tel Aviv, Israel).

За 14-и път се проведжда витреоретинален симпозиум с видеопрезентации. Един от върховите моменти в научното събитие са интерактивните симпозиуми „Consilium diagnosticum“, на които се представят интересни и трудни за диагностициране случаи. Аудиторията и компетентен панел от офталмолози ще обсъждат диагнозите.

Друг значимо събитие в програмата на форума е връчването на наградата на името на проф. Иван Василев за цялостен принос в офталмологията. Тази година наградата ще бъде връчена на академик Петя Василева, почетен председател на СОЛБ, а лекцията на акад. Василева е озаглавена „Световна инициатива Право на зрение 2020”

Традиционно, за пореден път се организира и Национален курс за специализанти по офталмология. Богата фирмена изложба на водещи фармацевтични компании и фирмени презентации в рамките на лекционната програмата съпътства форума.