АМТИИ професор демонстрира зад океана

1

Лекция и майсторски клас пред американски студенти проведе в САЩ проф. д-р Тодор Киров, декан на факултета Музикален фолклор и хореография в АМТИИ – Пловдив.

В концертната зала на университета „LosAngelesCityCollege” в Лос Анджелис проф. Киров демонстрира на живо български народни инструменти и спецификата на българската народна музика – метруми, ладова основа, фолклорни области. Всеки от участниците в майсторския клас разучи на своя инструмент българска мелодия.

2

При гостуването си в САЩ проф. Киров осъществи и голям концерт българска музика с участието на проф. д-р Милен Киров – пиано, проф. Емилия Симеонов – цигулка, AndrewConrad – кларинет и саксофон, MathiasKunzli – перкусии.

Събитието премина под знака на Съединението на България и се проведе с подкрепата на Българското консулство и лично на генералния консул на България в Лос Анджелис г-н Веселин Вълчев.

Пред публика от българската общност и студенти и преподаватели от реномирания американски университет бяха представени български творби -композиции на Тодор Киров и Милен Киров, както и авангардни произведения на основата на българския музикален фолклор.