Ученици от Пловдив моделираха с национални флористи

03

За втора година в партньорство с Асоциацията на флористите в България ОУ „Пенчо Славейков” провежда конкурс за най-добра цветна композиция с мото „Пролетта в нашето училище”, съобщи директорът Екатерина Делинова. Състезанието премина в много емоции, красота, и приятелска атмосфера. Едни от най-добрите флористи на България даваха насоки на учениците как се изгражда композиция от цветя, какви изисквания за симетрия, височина и съчетаване на цветята трябва да се спазват. Осем отбора премериха сили в надпреварата, а цветята, които използваха, бяха лалета, фрезии и върба.

Журито,в състав – Нели Бахчеванова (член на управителния съвет на Асоциацията) и Красимира Петрова, се затрудни изключително много в избора на победител и награди всички участници в надпреварата с грамоти. Флористите констатираха, че участниците са се представили още по-успешно от миналата година и освен много фантазия са вплели в композициите представата си за пролетта и сърцето си.

Ръководството на ОУ „Пенчо Славейков“ изказа специални благодарности на представителите на Асоциацията на българските флористи, които освен с уменията си подпомогнаха инициативата и дарявайки цветя и материали от български производители.

Събитието е част от планираните дейности от Стратегията за образователна интеграция на етническите малцинства. Целта е да се обогатяват речниковият запас на учениците и знанията им за природата.