Съвременник-1986″ стартира с образователните институции

Savremennik-02
Новата учебна година започва не само за училищата и университетите. Месец септември е време за рестарт на учебните занимания и в Народно читалище „Съвременник-1986″, жк „Тракия“, посочиха от читалището. 

От началото на годината, въпреки дългото прекъсване поради обявеното извънредно положение, до края на месец август читалището е организирало 40 събития. Те са  част от календара за 2020-та.

Ръководството на културно-образователната институция споделя, че в месеците, невъзможни за работа с деца и за организиране на културни събития, са извършени планирани и спешни ремонтни дейности в различните читалищни сгради. 

Още през февруари 2020 библиотеката придобива изцяло друг облик – с нови стелажи за книги, нов детски отдел, пренареден на 100% библиотечен фонд и с ново устройство за електронно подписване на читателите.

Savremennik-03

Цялостен ремонт е наоравен и в Камерната зала, намираща се в блок 146. Той включва подмяна на дограма, окачен таван, ново осветление, пребоядисване и други необходими резултати.  Отстранен е авариен теч в бл. 141 и е обновена фасадата на сградата.

Макар услугите, предоставяни на потребителите за периода на извънредно положение, да са напълно дигитализирани и изнесени на фейсбук страницата и сайта на читалището, от септември то отново отваря врати, за да посрещне своите възпитаници.

И през новата учебна година деца и възрастни ще имат възможността да посещават школите по пиано, китара, пеене, гайда, рисуване, английски език, български език и математика, йога студио „Лотос“, както и репетициите на Женски народен хор за обработен фолклор „Плетеница“. Всички занимания се провеждат при стриктно спазване на въведените противоепидемични мерки.

Екипът на Народно читалище „Съвременник-1986″ пожелава на всички учители, ученици и родители успешна нова учебна година!