Осветиха ювелирен часовник за пловдивчани

1

С благодарствен молебен и светена вода официално бе открит новият градски часовник в двора на катедралния храм „Успение Богородично“ (църквата „Света Богородица“), в подножието на Старинния Пловдив. Ювелирният часовник от ковано желязо е дарение от дамския „Клуб Пловдив-Оптимист Интернешънъл“ и благодетели. Изработен е по авторски проект на Георги Милчев.

Церемонията по освещаването организира Църковното настоятелство в лицето на отец Тодор, а храмовият свещеник – отец Николай, освети часовника и призова към добротворчество.

3

Грамоти на благодетели, които не са част от организацията, раздадоха дамите от „Клуб Пловдив-Оптимист Интернешънъл“. Ювелирният градски часовник представлява не само произведение на изкуството, но има и своя мисия. С добрата воля на всички новата придобка за пловдивчани е факт. Красотата й ще се вижда отдалече. В благотворителния жест влагаме най-искрените си намерения и позитивна енергия към младите хора, към децата на Пловдив с пожеланието да съхранят историята на най-стария жив град в Европа, подчерта проф. д-р Диляна Вичева от „Клуб Пловдив-Оптимист Интернешънъл” и един от основните инициатори за тази кауза.

Градският часовник е поредната тяхна инициатива. Реализираните от Клуба проекти територията на Пловдив отразяват изграждане на 8 чешми, образователна площадка в центъра на града, спортни съоръжения за деца, център за арттерапия на хора със специфични потребности и други благотворителни инициативи.

4