Лекции и уебинари оповести Франкофонската агенция

1

Лекция на тема „Астма и Covid“ („Asthme et Covid“) организират Университетската агенция на франкофонията (AUF) и Съветът на деканите на франкофонските медицински факултети и Франкофонското дружество по пулмология. Д-р Луи-Филип Буле ще бъде лектор, а лекцията може да се проследи директно на 14.01.2021 г. от 16:00 ч. (BG време) в платформата Team, става ясно от сайта на Медицинския университет – Пловдив, оповестяващ информация на Университетската агенция на франкофонията.

Проф. д-р Луи-Филип Буле е пулмолог в Института по пулмология и кардиология на Квебек към Университета „Лавал“. Според Expertscape той заема четвърто място в света и второ в Канада в ранглистата на експертите по астма.

2Също така Франкофонската федерация по акушерство и гинекология FEFOG в партньорство с AUF и със Съвета на деканите на франкофонските медицински факултети CIDMEF започва поредица от уебинари, свързани с Covid-19.
Програмата за 2021 г. предвижда десет уебинара, които ще са достъпни през сайта на AUF. Всеки онлайн семинар ще включва 4 лекции с продължителност 20 минути и дискусия.
Първият уебинар – „Акушерска практика и Covid-19“  (”Exercice de l’Obstétrique et Covid 19”), e на 20.01.2021 г. от 16:30 ч. българско време.