Дарение за УМБАЛ „Свети Георги“от Ортодоксалния орден на хоспиталиерите на свети Йоан

UMBAL-SV.GEORGI

Безплатни прегледи по гастроентерология

УМБАЛ „Свети Георги“ ще получи дарение от Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан по повод Последния кръстоносен поход и спечелването на битката за непревземаемата крепост Одрин от Българската армия по време на Балканската война през март 1913 година.

 Стол с подвижна облегалка и крака, 7 проходилки с колела, 25 санитарни стола и 5 инвалидни колички ще бъдат връчени от председателя на ордена д-р Невен Енчев на зам.-директора по лечебната дейност на Университетската болница доц. д-р Марин Атанасов.

 Правим това дарение на УМБАЛ „Свети Георги“, където медиците от верига болници „Медлайн“ са обучавани, където работят нашите учители в медицината и която продължава да подготвя кадри за здравните заведения и така гарантира качествено обслужване на пациентите. То е израз на нашата дълбока признателност и готовност винаги да помогнем“, , заяви д-р Енчев.

  Ръководството на УМБАЛ„Свети Георги“ начело с изпълнителния директор проф. д-р Карен Джамбазов изказа своята благодарност не само за дарението, но и за признанието, което лечебното заведение получава.

 Клиниката по гастроентерология в УМБАЛ „Свети Георги” стартира кампания за ежедневни безплатни прегледи, съобщи ръководителят на Клиниката – доц. д-р Николай Кръстев.

 Всеки делничен ден от 8:30 до 10:00 часа пациентите ще бъдат консултирани в кабинет № 13 в поликлиниката на бул. „Пещерско шосе” №66. В понеделник, вторник, четвъртък и петък прегледите ще се извършват от доц. д-р Николай Кръстев, а в сряда – от д-р Александър Петров.

 Необходимо е пациентите да се запишат предварително на тел: 032/602 306. Кампанията ще продължи и през следващия месец. Целта й е да осигури превенция и диагностика на болести на стомашно-чревния тракт.