79 бакалаври и 65 магистри са отличниците абсолвенти във ФМИ

fmi

Випуск 2018 на факултета по математика и информатика в Пловдивския университет взе дипломите си през уикенда. 442 са дипломиращите се абсолвенти, 144 бележат отличен успех – 79 сред 323 бакалаври и 65 от 119 магистри. Абсолвентите са от специалности в областта на информатиката, математиката и информационните технологии. Випуск 2018 е 54-ият пореден във ФМИ, а по рейтинг факултетът заема позиция сред най-големите и най-авторитетните в страната.

fmi diplomiraneВ него годишно се обучават около 2400 бакалаври, магистри и докторанти в най-съвременни направления на софтуерните технологии, информатиката и математиката. Учебните планове и програми периодично се актуализират, за да отговарят на изискванията на пазара на труда, посочи деканът – проф. д-р Антон Илиев. Интересът на кандидат-студентите и конкурирането им при приема в бакалавърските специалности по информатика за поредна година бяха големи, припомни той.

Към кадрите на Факултета по математика и информатика в ПУ „Паисий Хилендарски“ проявяват традиционен интерес и много водещи компании и институции, в които към момента са реализирани успешно голям брой наши възпитаници. Част от тези фирми и тази година награждават  абсолвенти.

Утвърдени специалисти от бизнеса ежегодно се включват в процеса на обучение на студентите чрез провеждането на редица избираеми курсове. Същевременно за шеста поредна учебна година всички студенти от бакалавърските специалности на ФМИ в областта на информатиката и информационните технологии провеждат обучение в компании чрез практиките по специалността и преддипломния си стаж, включени в учебните планове. За трета поредна година бе организиран и летен стаж, каза още деканът на ФМИ.