Стъпки в сексуалното – „Сексологичен буквар”

seksologichen_bukvar_hrmВ сексуалното общуване има анатомия, физиология, психология и психиатрия, посочва сексологът  д-р Златко Илиев. Той е автор на „Сексологичен буквар”. Книгата е  изградена по модела на „Рибния буквар“ на д-р Петър Берон от 1824 г., ще запълни малка част от празнината, която оставя българското училище по проблема, а също така ще ускори процесите за създаване на единна програма за сексуално възпитание, се посочва в анотацията на полезното четиво.  „Сексологичен буквар”е издаден от „Хермес”.

Писан е повече от 16 години, а авторът му отдава сериозно значение на тази своя книга. Тайнство в сексуалните отношения няма, всичко трябва да бъде на масата. Тайнство е любовта, конкретизира д-р Илиев. През годините сексологът води множество рубрики в различни издания.

От ”Сексологичен буквар” младите хора могат да получат свободна информация и да влязат до онези измерения на сексологичното, които са основа на нашата култура, твърди литературоведът Младен Влашки.

Навсякъде, където има сексуално възпитание, то е преди пубертета. И сексът се приема като нормална физиологична функция. Няма срамни органи в човешкото тяло—те са дадени от Бога и природата, заявява д-р Златко Илиев.

Той е от емблематичните фигури на Пловдив. Известен и със силната си футболна страст. Вкарването на гол е равно на оргазъм,  казва в отговор на въпроси от футболна компания д-р Илиев, пояснявайки, че  това е твърдение на доста автори.

Д-р Златко Илиев завършва Медицинския университет в Пловдив. През  1976 г. започва като  асистент в Катедрата по физиология. Със сексология се занимава повече от тридесет години. Член е на Световната /ISMH/ и Европейската /ESSM/ асоциация за сексология на мъжкото здраве. Учредител и член на Управителния съвет на Българската асоциация за сексуална медицина /БАСМ/. Участвал е в световни и европейски конгреси по сексология.

„Сексологичен буквар ” бързо привлече интереса на читателите и сред  тях е въпросът дали ще се появи и сексологичен речник.