Васил Стоев рисува с бои за коса върху Стена на красотата

2

Академия „Christian Of Roma“ съпътства акцентно международния фризьорски форум

Тазгодишното издание на Италианския фестивал на красотата и прическата е тематично обвързано с естетическите послания на инициативата „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“.

01.Zvetana_Maneva_shte_prereje_lentata_na_Italianskia_festival_na_krasotata-snimka_BulFotoАктрисата Цветана Манева, посланикът на Индонезия в България – Нейно Превъзходителство Сри Астари Расджид, и съпругата на италианския посланик – г-жа Антонела Ренси, са официалните гости на церемонията по откриването на XXVIII-я Италиански фестивал на красотата и прическата.

Артистизмът ще бъде доминиращ фактор на 3-дневното събитие. Такава бе идеята при избора на официалните гости – Нейно Превъзходителство Сри Астари Расджид е по професия художник, режисьор и моден дизайнер, конкертизираха организаторите.

02.Indoneziiskiat_poslanik_u_nas_Neino_Prevuzhoditelstvo_Sri_Astari_Rasdjid_e_sred_ofizialnite_gosti_na_zeremoniata

Престижният моден форум за фризьорство и грим започва на 29 март в 11 часа – пред Палата 2 на Международен панаир – Пловдив. По традиция на откриването присъстват представители на областната и на общинската администрации в Пловдив, на Международен панаир – Пловдив, на бизнес и шоу елита у нас.

Живописецът Васил Стоев ще рисува с бои за коса върху 12-метрова Стена на красотата, рамкирана с 10 символа на Пловдив. 1Своеобразният пленер пред входа на Палата 2 ще започне половин час преди официалното откриване. В рисуването ще се включат топстилисти от Бразилия, Великобритания, Русия, Италия, България. Креативна атмосфера ще създават музикантите от пловдивската рок група „The Doctor`s”. Непосредствено след официалното откриване започва зрелищното ревю на прически „България и нейната съкровищница“.

В 3-дневната програма е включен националният конкурс за фризьори, който ще оценява най-сполучливата възстановка на носените от пловдивските дами прически през хилядолетията. Организирани са специализирани обучения, демонстративни шоута и семинари, водени от световноизвестни стилисти, презентации на уникални продукти и техники.

Академия „Christian Of Roma“ съпътства акцентно международния фризьорски форум. Академията развива професионалните качества и умения на практикуващи  фризьори, обясниха създателите й. В обучителната програма, която започва в София и във Варна, са включени 13 теми. Фризьорите могат да избират дисциплините от колористика в две нива, официални прически, основи на кока, луксозно и креативно оцветяване, подстригване в две нива, сред които и американски стил.

Предвидени са тиймбизнес семинари и преференциални условия за клиентите на „Christian Of  Roma“, уточниха от компанията. Майсторски класове в Академията ще имат международно признати стилисти като Амон Карвър от САЩ, Саверио Палма от Италия и други. Благодарение на партньорството с организацията „Интеркоафьор България“, нейни стилисти също ще гостуват като лектори.

3