Валентин Михов: Чувствам Пловдив като част от моята същност!

Valentin Mihov
Диян Никифоров: Валентин Михов е от най-големите футболни рицари в България!
Чико: Вальо, обичам те. Ела тук да бъдеш ръководител на футбола. Пловдив е великият град!
Георги Бойчев: Роден е да руши преградите между хората
Тумби: Винаги съумява да помогне
Полк. Румен Минков: Книгата е сериозен принос във футболната литература

Валентин Михов отново показа високите стойности на собствената си личност. Популярният българин пристигна снощи в Пловдив, за да представи своята автобиографична книга „В играта на живота“. Автор на четивото е известният журналист Георги Атанасов. Персонални причини го възпрепятстваха да присъства в Първо  студио на Радио Пловдив, където се събраха общественици, футболни легенди и треньори, мениджъри.

Diian Nikiforov

Зам.-директорът на Радио Пловдив Диян Никифоров говори за „В играта на живота“. В тази книга всяко изречение, дума, буква е истина, излязла от сърцето на Валентин Михов. Пред Георги Атанасов той разказва искрено, честно и интересно. Валентин Михов никога не си е играл с достойнството на хората. В живота не е лесно да си добър – трябва да си достатъчно силен, за да изтърпиш последиците от своята добрина и доброта. След всеки сблъсък Вальо е излизал по-силен, като човек и професионалист, той е горд българин и достоен човек. За него е важно да помага и това най-добре го знаят футболните ветерани. Валентин Михов е от най-големите футболни рицари в България,  подчерта Диян Никифоров.

V Mihov

Чест  е да представя книгата сред легенди, започна Валентин Михов. Всичко съм видял в тоя живот. Срещу мене е Христо Данов (бел. ред. – пловдивчанинът Христо Данов, експрезидент на БФС, бе седнал рамо до рамо с олимпийския шампион Николай Бухалов).

Hristo Danov i Nikolai Buhalov 1

Много се изписа за нашите взаимоотношения. Не е важно кой си е дал оставката. Постигнахме много със взаимодействието София-Пловдив. На конгреса за президент на БФС получих повече гласове благодарение на Христо Данов и Христо Александров. Исках Пловдив да бъде център. 1994 завърши с голям успех за българския футбол. Навремето имаше треньори, които бяха педагози. продължи авторитетният мениджър.

Благодаря на Пловдив. Чувствам го като част от моята същност. Книгата е един претекст да сме тука, посочи Валентин Михов.

Техничарят Динко Дерменджиев – Чико направи първия рейд в изказванията от залата. Чико започна с добри думи в памет на големия голаджия на Ботев от 60-те години Добри Ненов, който почина наскоро. Валентин Михов на момента призова залата да почете паметта на Добри Ненов с едноминутно мълчание.

Chiko 1

Вальо, обичам те. Ела тука да бъдеш ръководител на футбола. Пловдив е великият град,  призова Чико и продължи, връщайки лентата към периода преди Световното в Щатите през 1994. Оставката ми беше част от успеха на България. Моята оставка изигра положителна роля, приемете го така. Бяхме добър тандем с Христо Данов. Аз съм запомнил само хубавите неща, обобщи Валентин Михов.

Колко съм  молил да не си подава оставката, каза Христо Данов.

Mihov i  Danov

Вальо Михов е човек, роден да руши преградите между хората. Човек, който умее да прави враговете си приятели. Беше логично този живот да бъде разказан. Книгата е много интересно и увлекателно четиво. Има я равносметката от един динамичен и пълноценен живот. Харесва ми мисълта, че на младите българи освен отворени граници им трябват прочетени страници, каза футболният мениджър Георги Бойчев.

Искам да сме обединени през цялото време. Аз съм възпитаван да бъда човек, заяви Валентин Михов, продължавайки с коментари върху ситуацията в българския детско-юношески и професионален футбол.

Georgi Georgiev

Георги Георгиев-Гецата и Марин Бакалов поздравиха Валентин Михов и се върнаха към запомнени епизоди от съвместната им работа във футбола. Вальо, ти беше ръководител от нов тип, каза Бакалов.

Marin Bakalov1

Той винаги е съумявал да помогне. Личност е! Искам да изкажа нашите големи благодарности, обърна се към публиката бързоногото крило на Ботев и националния отбор от третата четвърт на 20 в. Георги Попов –Тумби.

Tumbi i MIhov 1

Книгата е сериозен принос във футболната литература в България, посочи статистикът и историк на Ботев Пд полк. Румен Минков. Той концентрира вниманието към темата за  неосъществения проект отпреди години  ЦСКА-Атлантик, който да легитимира клуба като наследник на АС-23. Ако това беше станало, ЦСКА нямаше да има тези проблеми сега, подчерта полк. Минков.

polk Rumen Minkov

По въпроса Валентин Михов запозна публиката с процедурите и постигнатите резултати и анализира процеси в българския футбол. Според г-н Михов преструктурирането на футболните клубове в АД-та е регресивен момент.

Попитан дали би се върнал във футбола, Валентин Михов прояви лаконичност. Човек не се връща, където е бил. Трябва път на младите хора. Аз мога да помагам. Сега работя във волейбола. Много съм различен от тези, които управляват футбола, каза още пред публиката в Първо студио на Радио Пловдив героят от „В играта на живота“. И подчерта за чуждестранното влияние върху него както във футболната философия, така и в мениджърството.

d-r Petyr Neichev 1

Поредица от автографи раздаде емблематичната личност за българския футбол и мениджърството. При един от автографите обективът ни улови и члена на Изпълкома от Американското лято  – д-р Петър Нейчев.

futbolnite legendi a

Софийското присъствие отново го имаше при гостуване на Валентин Михов в Пловдив. С него бяха бележитете майстори в играта – Димитър Якимов и Добромир Жечев – Бобата.