Рекламираха Пловдивския университет в Никозия

2

Международният изложбен център в Никозия даде домакинство на интернационалното изложение „Обучение и кариера“. То съдържа тематика от сферата на висшето образование. Изложението се осъществи този уикенд, като позиция сред участниците зае и Пловдивският университет.

Патронажът е на Министерството на образованието, културата, спорта и младежта на Република Кипър. Министърът на образованието – Продромос Продрому, откри тържествено събитието. Като почетен гост присъства българският посланик в Кипър – Любомир Тодоров.

3

Щанд, нает и организиран от фирма „Higher education in Bulgaria – Kalinka Pancheva Milioti“ ltd репрезентира България. Според Калинка Панчева, ръководител на компанията,  основната цел е да бъдат рекламирани в Кипър  българските висши училища. Компанията  има готовност да подпомага желаещите кандидат-студенти в цялостния процес по подготовка на необходимата документация и кандидатстването в българските университети. Мениджър Панчева е оптимист, че българското висше образование може да увеличи популярността си в Кипър.

Възможностите за получаване на висше образование в България и условията за прием и обучение в български висши училища бяха представени на щанда от Калинка Панчева и доц. д-р Адриана Любенова от ПУ „Паисий Хилендарски“.

Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, Русенски университет „Ангел Кънчев“; Национална спортна академия „Васил Левски“; Медицински университет – Пловдив и Военна академия „Г. С. Раковски“ оформиха състава на представените във формата на изложението български висши училища.

Презентиран бе и Справочник за висшето образование в България, насочен към кипърски кандидат-студенти. Справочникът е разработен от посолството съвместно с Министерството на образованието в Кипър.

Засилен интерес на кипърски младежи към възможностите за обучение у нас констатираха в процеса на изложението.