Евротриумф на акушерка от Пловдив

IMG_20201012_135232

Старшата акушерка на Родилното отделение към Клиниката по АГ в УМБАЛ „Свети Георги“ бе избрана за най-добрия професионалист сред акушерките на Стария континент.  Мнението дадоха организаторите на надпреварата, присъждаща отличия за вдъхновяваща работа и състрадателна грижа. До престижното признание се стига, след като Петя Запрянов е номинирана от Алианса на българските акушерки (АБА). Поводът е обявяването от Световната здравна организация на 2020-а за Международна година на медицинската сестра и акушерката.

Петя Запрянова е победителят за цяла Европа в специализирания интернационален конкурс – „Kate Granger Awards 2020“.

3.Sertifikatut_e_priznanie_za_profesionalizma_na_Petya_Zapryanova_i_za_dulgogodishnata_otdadenost_na_profesiata

В номинацията на АБА топакушерката е определена като висококвалифициран специалист с множество качества. Атестацията й акцентира върху отдадеността на професията. През годините европризьорката доказва активността си в подобряването на акушерската грижа за майката и бебето. Факт е и персоналният й принос, издигащ авторитета на акушерската професия в България.

В своята видеопрезентация с разказ за дейността Петя Запрянова  впечатли журито на конкурса. Сертификатът в категория „Акушерство“ за вдъхновяваща работа и състрадателна грижа й бе връчен от Крис Пойнтън (Великобритания), съосновател на кампанията.

Хората, които работят в здравеопазването, наистина надхвърлят себе си всеки ден и аз им се възхищавам, посочва Крис Пойнтън.