Анализираха потенциално партньорство между Конфиндустрия България и Летище Пловдив

sreshta_poleti_Italy 2

Летище Пловдив да се присъедини към паневропейския интермодален проект Италия – България, отправи покана Роберто Санторели, председател на Конфиндустрия България, на среща с ръководството на аеропорта. Целта на важния проект е изграждането на интермодална мрежа с център Мантуа в Италия и Тракия Икономическа зона – България. В разговора бе представена дейността на Конфиндустрия България, а възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до Рим и Милано бяха от акцентите в  мениджърската среща. Микеле Санторели, изпълнителен директор на Santorelli Group, и маркетинг екипът на Летище Пловдив също взеха участие в разговорите. Участниците се насочиха и към въпроса за подобряването на бизнес климата и привличането на нови инвеститори в региона.

sreshta_poleti_Italy 1

С дейността на Фонда за развитие на Летище Пловдив – Южната врата на България, чрез който се набират средства за стимулиране за авиокомпаниите за отваряне на нови авиолинии, запозна гостите Дойчин Ангелов, изпълнителен директор на Летището. Той е екипът му представиха перспективите за развитието на Летище Пловдив, пътищата за откриване на нови линии.

Преди дни във Виена се състоя среща с българската общност, като сънародниците ни застанаха зад петиция за директни полети от Пловдив до австрийската столица. В много напреднал етап са преговорите за авиолиния от Малага, Испания, до Пловдив. Сега седмично се изпълняват по 10 полета от Лондон до Пловдив с две различни авиокомпании. Самолетите са пълни почти на 100% и в двете посоки, посочват от Летището. Благодарение на работата на неговия Фонд за развитие съществува и редовната сезонна авиолиния до Манчестър, а от ноември ще бъде открита редовна авиолиния и до втория по големина английски град – Бирмингам.