Летището разширява – гледа опциите за Брюксел и Марсилия

pregovori_Routes3

Директно договаряне на нови въздушни линии, дори и извън Стария континент, дава международен форум. Ръководството на Летище Пловдив участва на престижния Routes Europe, състоял се в датския град Орхус, където се срещнаха представители на авиационната индустрия от цяла Европа. От мениджмънта на Летището реализираха ефективни разговори. още в първите дни на изложението.

Възможностите за разкриване на директна линия от аристократична Виена до Пловдив бяха анализирани с представителите на Wizz Air. С  авиокомпания Transavia от Летището потърсиха опциите за възстановяване на въздушната свързаност между Брюксел и Пловдив, а на среща с VOLOTEA стана ясно, че е възможно създаване на въздушна линия, която да свърже Марсилия с Пловдив.

pregovori_Routes

Българската общност в Австрия се обяви за откриването на директни полети от Виена до Пловдив, като участва в петиция за тази цел. Петицията може да подкрепите тук: https://www.peticiq.com/439388. Успехът на директна авиолиния между двата града е сигурен. От една страна, необходимост от нея има българската общност, живееща в Австрия, а от друга, това е бързият начин за привличане на повече туристи от различни точки на Европа и света, тъй като Летище Виена е едно от най-популярните и удобни за прекачване в Европа, посочва Дойчин Ангелов, изпълнителен директор на Летище Пловдив. Възможностите за подкрепа на нови авиолинии проучват и от българските общности във Франция, Испания, Италия, Германия, Норвегия, Белгия и Кипър. С действията на Фонда за развитие на Летище Пловдив съществува редовната сезонна авиолиния до Манчестър, а от ноември ще бъде открита редовна авиолиния и до втория по големина английски град Бирмингам. Сега във Фонда членуват вече 11 общини – Пловдив, Смолян, Чепеларе, Родопи, Сопот, Калояново, Куклен, Хисаря, Съединение, Садово, Брезово, и три юридически лица, частни дружества – Пампорово АД, Гранд хотел Пловдив, СНЦ Фонд Феникс. Потенциалът за увеличаване на възможните дестинации е много по-голям, ако към Фонда се присъединят останалите 46 общини от Южен централен район, както и браншови организации – хотелиери, ресторантьори и транспортен бизнес. За целта е необходимо всички активни бизнес компании да осъзнаят, че подобряването на бизнес средата, подобрява и тяхната икономическа дейност, добавя Дойчин Ангелов.