Представиха журналистическата книга „Лицата на „Европрес”

D-r Geogi Naidenov vdjasno

„Лицата на „Европрес” беше представена днес в Пловдив. Премиерата на книгата се състоя в Арменския дом в Стария град. Събитието събра представителите на журналистическото дружество.

Поетът и журналистът Николай Гюлев откри срещата  и синтезирано интерпретира появата на книгата, нейната стойност и значението на „Европрес” в българския журнализъм. Редакторът на изданието – известният журналист и общественик, доктор по право Георги Найденов  приветства гостите и сподели проектите на организацията в близко бъдеще.

Журналистът Денчо Владимиров адмирира „Лицата на „Европрес”.  Някои от тях поднесоха и поетичен рецитал.D-r Bonjo Bonev    Доайенът д-р Боньо Бонев (на снимката вдясно) спечели ритмичните симпатии на публиката с представените  сатирични творби.

 Известната и обичана народна певица Елена Чаушева поздрави журналистите по случай излизането на книгата, а след това изпя за аудиторията и един от  Elena Chaushevaхитовете на Родопската фолклорна област – „Девойко мари, хубава”.

Атрактивен финал среща читателят в предговора на д-р Георги Найденов – „Европрес“ и светът”: „Журналистите от „Европрес” – работещи в печатните  и електронните медии, като пиар специалисти, анализатори, коментатори, както всички членове на СБЖ, нямат възраст, имат спомени и истории…”.

Изданието започва с благослов от Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний.

„Лицата на „Европрес” е посветено на 120-годишнината на организираното журналистическо движение в България.