Адмирации от ректора на Медицинския за екипа на БИЦ

mu

Да помогнеш на търсещите знание да стигнат до съкровищницата на човешката мисъл, е мисия, достойна за уважение. Да опазиш най-ценното наследство и да станеш част от духовното израстване, е кауза, на която заслужава да се посветиш. Дефинитивните изречения адмирации четем в поздравителния адрес към екипа на Библиотечно-информационния център на Медицинския университет – Пловдив. Поздравителният текст е от ректора на МУ – проф. д-р Мариана Мурджева, и е адресиран до Мая Урумова, директор на БИЦ.

11-и май, професионален празник на българския библиотекар, в православния календар е Ден на равноапостолните Методий и Кирил. Днешната историография приема, че празникът на двамата братя е честван за първи път в Пловдив – в епархийското училище, носещо техните имена, а инициативата принадлежи на Найден Геров.

Библиотеките остават незаменими заради атмосферата, която създава уют и вдъхновява. По-древна, отколкото си мислим, и още по-интересна, отколкото си представяме, Вашата професия е сбъдната мечта за тези, които обичат книгите и хората,  гласи още адресът на ректора на Медицинския университет в Пловдив.