Студенти от УХТ показаха кулинарни произведения

Kulinarija bylgaro-moldovska kuhnja

Магьосник изскочи в залата, а преподавателка шашна с кекса

Кулинарни продукти, изработени от собствените им фантазии, показаха студенти в Университета по хранителни технологии. Българо-молдовската кулинарна вечер впечатли с интересните хранителни произведения и получи адмирациите на публиката.

Юлия Попова (третата от ляво на дясно), старши преподавател по руски език, и нейни студенти от специалностите „Хотелиерство и ресторантьорство” и „Кетъринг” създадоха приятната атмосфера. Преподавателката шашна и с вкусовите качества на изработения кекс. Kulinari studenti i prepodavateli

Ръководителят на Центъра по езиково обучение старши преподавател Цвета Луизова – Хорева подчерта, че такъв тип инициативи получават подкрепата на Центъра, а тяхното реализиране води и до интеграция и интеркуртурно обучение.

Магьосник изскочи в залата, докато студентите вече се подготвяха да опитват храните. Магът Марио завъртя мисълта на всички, а някои от фокусите му направо хвърлиха в екстаз. Особено когато илюзионистът наля мляко във фуния от вестник.

Магът светкавично с техниките на своето изкуство се изплъзна от фотокадъра, а впоследствие разбрахме, че подготвя „летяща масичка” и е поел по траекториите на нейното движение.

Студентите показаха бисквитена торта по молдовска рецепта, палачинки с извара и заквасена сметана по молдовска рецепта, риба под шуба по руска рецепта:сельодка, майонеза, картофи, яйца, червено цвекло, соленки по българска рецепта, рулца от шунка и тиквички с плънка(чесън, копър, яйца, цедено мляко, кисели краставички и др.) по българска рецепта. Присъстващите опитаха също барица по молдовско-гагаузка рецепта, винегрет – салата (червено цвекло, грах, кисели краставички, картофи, лук) по руска рецепта, родопски пататник по българска рецепта, сладкиш с шоколад и портокалови коричкипо бългаска рецепта, хапки с кюфтенца, чери домати, кашкавал, маруля, франзела по българска рецепта,пелменипо руска рецепта, кекс по българска рецепта

На трапезата имаше и два вида българска лютеница, няколко нашенски питки, шарена сол, шоколадови бонбони, фъстъци, сок от арония, екзотик и праскова.

Наталия Желяпова от специалността „Хотелиерство и ресторантьорство” влезе в ролята а фоторепортер. Обичам България, тя ми е прародина! Исках да дойда в Пловдив, градът ми харесва. Наташа не скри,че предвижда своята професионална реализация у нас.