Шестицата беляза предварителни изпити

14072020-zapisv7

Кандидат-студентката, събрала максималния брой точки на теста по химия и опазване на околната среда от втория предварителен изпит в Университета по хранителни технологии,  се е явявала и на първия, през март, стана ясно след информация от УХТ. Надявам да има сериозни намерения да учи при нас, лаконична бе доц. д-р Атанаска Тенева, един от заместник-ректорите на Alma mater alimentorum.

Шестицата интегрира двата изпита, проведени онлайн.  Констатацията е по отношение на това, че жребият определи варианта с номер 6 и по химия, и по математика.  Четири отлични оценки маркираха изпитните комисии. Двете са по химия и опазване на околната среда, като едната е пълна шестица. Другите две отлични оценки останаха за кандидати, държащи математика. Само един е получил слаб показател, по математика.

Изпитите продължиха по час, като точно на 60-тата минута кандидатите разбират какви са резултатите им. Правилникът предвижда след приключването те да имат възможността да дискутират представянето си. Двама се възползваха от тази възможност и разговаряха с колегите от комисията по математика, посочиха от УХТ.

Предишната кандидатстудентска сесия се проведе през март, също онлайн. Нямаше двойки, една пълна шестица по математика и 5 пълни шестици по химия бяха регистрирани тогава.

Третата сесия е на 5 юни. Желаещите да участват в нея могат да подават документите си от 31 май до 4 юни.

Още информация за реда и условията на приема в УХТ на https://uft-plovdiv.bg/%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b8%d0%b4%d0%b0%d1%82-%d1%81%d1%82%d1%83%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%b8/