Никол демонстрира паралела наука-спорт

student_viceshampion

Дискусия, насочена върху най-трудоемките университетски специалности,  може да породи разгорещени дебати. Независимо от позициите и честотата на заявяването им – медицината едва ли ще остане извън „призовата тройка”.

Медицинският университет – Пловдив пък отново влезе в извъннационалните регистри. Този път името на 75-летната медикъл алма-матер бе активирано в международния спорт.

Главно действащо лице се оказа Никол Харизанова. Чаровната студентка от първи курс при медиците в Пловдив постигна световно сребро, ставайки вицешампион по карате киокушин при жените. Тя спечели медала си на 15-ия Международен летен лагер по киокушин под егидата на Световния киокушин съюз (KWU) и БККФ.

student_viceshampion2

Това спортно събитие е едно от най-мащабните в света на киокушин и е част от календара на БККФ за 2021 година.  Световният шампионат за купа „Варна“ за младежи 18-21 години се проведе в курорта Камчия край Варна. Участваха общо 428 каратеки от 28 страни.

Никол се състезава за Българската Карате Киокушин Федерация. Студентката по медицина има  лидерски позиции в този стил и е състезател на трикратния световен шампион по карате киокушин  сенсей Александър Команов.

Ръководството на Медицинския университет адмирира темпово високото постижение на момичето с доказан профил в спорта. Медиците пожелаха на Никол Харизанова да реди приз след приз!