Над 1000 новоприети в Пловдивския

plovdivski-universitet

Започна записването на новоприетите студенти в Пловдивския университет след третото класиране. Бъдещите първокурсници може да се регистрират като ПУ студенти при инспектора на съответната специалност, но записването става само в работни дни, в периода 21 – 29 юли. 1003 първокурсници са приети на трето класиране.

80% от местата в общия акредитиран план на Пловдивския университет за прием през академичната 2021/2022 са заети след второто класиране в алма-матер. Процентът съответства на 3122 първокурсници, поясни проф. д-р Антон Илиев, заместник-ректор.

2486 кандидатите ще учат по държавна поръчка. Записаните в платена форма са 636, сочи университетската информация.

ПУ „Паисий Хилендарски” обяви допълнителен прием за 48 специалности в 8 направления. Кандидатстването за този прием в обявените на сайта на висшето училище специалности продължава и в следващите етапи на кампанията.

Документи се приемат и специалността „Актьорство за драматичен театър“. Изпитите за нея предстоят. Ттрадиционно те са през месец септември. Протичат в 3 кръга, в три последователни дни. През тази година кандидатските дати са 15, 16 и 17 септември, информираха от Пловдивския университет.