Медицинският започна да тества чужденците

1

Най-много кандидати за Медицинския университет измежду чужденците има от Германия, Италия и Великобритания. Медиците проведоха първия кандидатстудентски изпит. Поради  пандемията COVID-19 той бе онлайн, на него се явиха  над 75 чужденци. Сред тях бяха и кандидати от Ирландия, Австралия, Гърция, Индия, Норвегия, Франция и Швеция, от Зимбабве, Нигерия, Казахстан.

Изпитът съдържа тест по биология и по химия и протече в две части по 45 минути. Тази година изпитите за чуждестранни кандидат-студенти са шест. След стартовия през април месечно предстои по един. Последният е на насрочен за 8 септември.

3

Преди започването на изпита експерти от отдел „Учебни дейности“ провериха личните документи на кандидатите, а камери и микрофони следяха представянето на всеки участник.  Отдел „Информационно и компютърно осигуряване“ оказа ефективно съдействие за безпроблемното протичане на изпита в аспекта на техническите особености. За да бъдат преоделени каквито и да са неясноти и рискове, предишния ден се състоя пробен изпит с кандидат-студентите.