Сатирик разкрива за малката сестра на поезията

satirata

Инициатори са Младият Пловдив чете и издателство Жанет 45. Работилницата по творческо писане ще бъде водена от Петър Краевски и има  мото „Сатирата – малката сестра на поезията“. Иначе казано,  за поетичната сатира: епиграмата, сатиричното стихотворение, пародията на стихотворни форми…

Събитието е насрочено за 24.04.2021, събота, в интервалите 11.00-12.30 и от 13.00 до 14.00 часа. Мястото на срещата е ZOOM, а уъркшопът – част от програмата на Литературния фестивал Пловдив чете 2021, при свободен вход.

За записване  – на plovdivchete@gmail.com или изпратете съобщение във  Facebook страницата – Пловдив чете.

Петър Краевски е автор на книги с хумор, сатира, поезия и проза, сред имената е в Антология на българската епиграма, Антология на българския афоризъм, Антология на балканския афоризъм и елекронното издание за световни афоризми: Aforistica/mente Blog на Fabrizio Caramagna. Телевизионен сценарист и радиоводещ. Лауреат на първа награда за хумористично предаване на международния конкурс „Сребърна вълна“ в Албена през 2002 г. През същата година печели специална награда в категорията „радиопредаване за етносите“.

Автор и водещ на предаването „Алтер его“ по Радио Пловдив

Дългогодишен сътрудник на редакция „Хумор, сатира и забава“ към БНР, „Златният кос“, в. „Стършел“ и др. Бил е редактор на сатирични страници в редица печатни медии. Лауреат на конкурси за поезия и сатира.

Петър Краевски организира Националния конкурс за поезия и сатира „За един по-човечен свят“. Водил е курсове по творческо писане към Националния конкурс „Словото на младите” на фондациите „Огънят на Орфей” и „Стоил Куцев – Даскала”, също и литературен кръжок и специализирани занятия по журналистика в ЕГ „Пловдив“, където преподава английски език и английска и американска литература.