Предизвикателство за читателите – литературен куиз

Literaturen kuiz

Харесвате ли добрите състезания с полезни награди? Искате ли да изпробвате литературните си познания и да победите? Заповядайте на литературния куиз, предстоящ на живо – 23 април 2021 г. от 19.30 ч. във Vintage House, Пловдив! На ул. „Гладстон“ 15, Дом на културата „Борис Христов“. Куизът се организира за Световния ден на книгата и авторското право и ще разглежда теми от българската, световната, детската, популярната и (може би) не толкова популярната литература!

Правила: Отбор от двама до шестима души участват в куиза. Играта се състои от 6 кръга по 5 въпроса или задачи, като верните отговори от всеки кръг носят различен брой точки. Куизът ще протече при спазване на всички противоепидемични мерки.

За записване: https://forms.gle/SNgSdEBrmamdtqzw6

Също на 23 април, но от 11.00 часа в основно училище „Екзарх Антим Първи“, Пловдив, ученици от 3-и клас се срещат с илюстратора Ярослава Бикова. Тя ще разкаже на децата какво е да си художник на книги и как се правят кукли за театър.

Наближава и началото на работилницата за писане на хумористичен текст, водена от Петър Краевски. На 24.04. от 11.00 часа всички, които са се записали за участие, ще се впуснат във весели предизвикателства на тема “Сатирата – малката сестра на поезията”! Най-оригиналните сатири, създадени в онлайн сеанса, ще се излъчат в предаването „Алтер его“ по Радио Пловдив.

За записвания: plovdivchete@gmail.com или на Facebook  страницата на “Пловдив чете”.

Преди това, на 22 април – Ден на Земята,  като част от програмата „Младият Пловдив чете“ предстоят спортни състезателни игри на екологична тематика за първокласниците в СУ „Димитър Матевски“. Децата ще научат повече за рециклирането и разделното събиране на отпадъци, докато се забавляват.

Събитието е  в двора на училището от 10.00 ч. и се осъществява с подкрепата на Екопак България, БГ Бъди активен и инициативата ЗаАсеНОВград.

 Svetoven den na Zemiiata