Художници рисуваха за своеобразна изложба

izlojba

Творбите са в експозиция до 8 май

Интегритет на изкуство и физическа култура в името на младите таланти е генералният мотив в проект на художника галерист Ангел Гешев и професора по PR Любомир Караджов. Повече от 25 пловдивски художници дариха свои картини за благотворителната изложба, насочена към детско-юношеската школа на „Ботев“ – Пловдив. Изложбата се организира в памет на популярния привърженик на клуба Димитър Киряков, като партньори са ПФК „Ботев“ – Пловдив и Сдружение ПФК „Ботев“.

Prof. Karadzhov i Angel Geshev

Творбите са подредени в галерия Arsenal of Art в Капана, ул. Магура 4, и ще бъдат на разположение на желаещите да подкрепят младите футболисти до 8 май. В неделя между 15.30 и 19.00 ч. е вернисажът по закриване на експозицията. Очаква се присъствието на деца от школата на „Ботев”, автори на картините и привърженици на клуба.

Експозицията е комплексна и в нея са няколко генерации творци във всички измерения на изящното изкуство – живопис, скулптура, графика, акварел. Част от картините са рисувани персонално за събитието, дори са в традиционната за „канарчетата” жълто-черна цветова гама. Широката палитра позволява в благотворителното събитие да се включат ценители с различни възможности, посочват инициаторите.

Plakat