Студентите франкофони на УХТ – конкурентоспособни в комуникацията

frankofoni

Доц. д-р Георги Добрев: Много са активни по програмите за мобилност

Висок е процентът на реализиращите се абсолвенти, завършили Технология на ферментационните продукти. Студентите са много активни по програмите за мобилност, има възможност за двойна, българо-френска диплома.  Випуск 2015 е много добър. Голяма част от тях вече са започнали и работа по специалността. Студентите проявават инициативност, университетско мислене, комуникативни способности и конкурентоспособност, каза ръководителят на Центъра за франкофонско обучение доц. д-р Георги Добрев, след като раздаде дипломите на абсолвентите франкофони на УХТ от новия випуск магистри.

Двама са водещите отличници на Випуск 2015 – Милена Танева и Божина Ангелова.  Франкофоните от Випуска получиха дипломите си в залата на Центъра за академично качество, оборудван със спомоществователството на AUF (Агенцията на франкофонските университети).

Наздравици с шампанско вдигнаха абсолвентите, след като вече бяха получили аплодисменти от препълнената зала. Интересен минифилм с апофтегматично съдържание изгледаха те, а доц. д-р Георги Добрев им   връчи и университетска значка на образователната институция, където са получили магистърска квалификация.