Поканиха фермер призьор в „млечна” магистратура

08042021-F1

Да запише магистратура в УХТ,  в областта на млекопреработването, бе поканена Виолета Крушкова от Брестник. Тя произвежда бутикови продукти от овче мляко, също от собствена суровина, и е възпитаник на Университета по хранителни технологии. Поканата дойде, след като проф. д-р Пламен Моллов, ректор на УХТ, връчи голямата награда за категория „Животновъдство“ в тазгодишното издание на конкурса „Фермер на Тракия 2020“. Грамота и плакет удостоиха призьора Виолета Крушкова.  Обучението ще Ви бъде полезно, особено в усвояване на европейските политики, обърна се към нея проф. Моллов.

Той изрази благодарността си към организаторите на традиционния конкурс от вестник „Марица“, на които усложнената заради пандемията обстановка не попречи да проведат събитието за 18-и пореден път. Поздравявам фермерите за дръзновението, устрема и иновативните решения, с които се включиха в конкурса „Фермер на Тракия 2020“, за да спечелят, каза професорът ректор.

Лауреатът Виолета Крушкова призова колегите си да продължат да произвеждат все повече качествени продукти и да гарантират хубава храна на все повече българи. Тя получи подарък и от „Неохим“ АД, изразяващ се във ваучер за торове, стойността е 500 лв.

Тази година за първи път конкурсът „Фермер на Тракия“ е част от фотоизложба, посветена на земеделието в Пловдив и региона в миналото и настоящето, науката и образованието в областта на агросектора и хранителната индустрия. Церемонията по награждаването бе на открито, в Цар-Симеоновата градина, до ДНА, където на Благовещение бяха наредени фотопаната.  Номинираните за Агро Оскар бяха над 50 стопани, а до финала стигнаха 11 земеделски производители, всеки от тях своеобразен със своята дейност.