Нови борови дръвчета в Пловдив

1
Инициативата е на студенти медици

Студенти от различните факултети и студентски организации към Медицинския университет – Пловдив засадиха десетки борови дръвчета. Акцията беше реализирана на четири локации в Пловдив, като с нея отбелязаха Деня на Земята. Дръвчетата бяха засадени пред Аудиторния комплекс на МУ – Пловдив, Медицински колеж, Факултета по дентална медицина и Студентските общежития на ул. „Царевец“.

В инициативата участва и проф. д-р Мариана Мурджева, ректор на МУ – Пловдив. Всеки ден трябва да мислим за Земята като за живо същество, за наш приятел. Обръщаме внимание колко е важно да опазим околната среда и планетата Земя, каза проф. Мурджева.

2

Нашият призив към обществото е да засаждат повече дръвчета за една по-зелена планета, подчерта Ерай Шакир, председател на Студентския съвет в МУ – Пловдив.

Инициативата се проведе със съдействието на отдел „Международно сътрудничество и проектна дейност” и беше отворена за всеки, желаещ да се присъедини. Материалите и помощните средства по засаждането бяха осигурени от Медицинския университет.

Искам да поздравя Студентски съвет и ръководството, че правят толкова инициативи и продължават да бъдат добрият пример на медицинските университети в България, акцентира Даниел Парушев, председател на Националното представителство на студентските съвети в България.

Денят на Земята се отбелязва за първи път през 1970 година, за да се подчертае необходимостта от опазване на планетата ни и природните ресурси.

3