Шедьоври след партньорство на музиканти и художници

amtii izlozhba

Студенти от всички специалности на факултет „Изобразителни изкуства” при АМТИИ “Проф. Асен Диамандиев” показват свои творби в годишната факултетна  експозиция. Изложбата е ингредиент от мултижанровия фестивал Made at the Academy, репрезентиращ креативния  потенциал на Академията. Преподаватели и студенти, гости от артучилища в Пловдив и от бизнес средите изпълниха Залите за временни експозиции на Градската художествена галерия, за да дадат старта.

Какво по-добро съжителство между музиканти и художници! Така са се създавали шедьоври, категоризира проф. д-р Тони Шекерджиева–Новак, ректор на АМТИИ. Тя и проф. д-р Галина Лардева, зам.-ректор по научноизследователската и художественотворческата дейност, раздадоха годишните академични награди.

Изложбата с произведения на студенти по сценография, фотография, графичен дизайн, дизайн на облеклото, мултимедия и виртуална реалност, живопис, графика, скулптура. отразява политематичност. Концерт на китарния ансамбъл “Академика”, за чийто ефективен гастрол в Париж писахме, зареди с музикален колор събитието. Експозицията на факултет „Изобразителни изкуства” може да бъде разгледана до 27 юни. Входът е свободен.

amtii izlozhba 1