Ревю на японски кимона

gaming festival
Косплей звезди показват костюми

В нов формат и с нови изненади, със запазване обаче на същите готини зони, акценти и настроение, идва “Anime & Gaming Festival”. Събитието беляза ефективен старт през 2019 в Пловдив.

То е изцяло безплатно за посетителите, а „вратите ще отворят“ в 17:00 часа в събота – 24 юли. В двата дни на фестивала гостите могат да се насладят на свеж микс от косплей, к-поп, щандове, гейминг, работилнички, японски традиционни изкуства, срещи, лекции и още, и още…

Косплей звезди от Сърбия показват брилянтните си костюми, ще разговарят със своите фенове в специален панел на сцената и ще журират участниците, борещи се за парични и предметни награди.

Онлайн се присъединяват  гостите от Япония. Разговор за косплей с любимите ни MiyoMayo,  сенсей Маяно Онодера разкрива какво е кири-е, какви други интересни неща ще се случват през годината в Пловдив.

Oт Cool down спомагат за доброто настроение чрез гейминг зоната си, където наедно със забавленията са подготвени и много награди.

Ревю на истински японски кимона очаква посетителите. Те имат възможността  да научат повече за кимоната.

Събитието е част от програма Наследство на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и се осъществява с подкрепата на EU JAPAN FEST.