Правят възстановка на дамската прическа в Пловдив през хилядолетията

07.Modelite_na_reviuto_s_pricheski_Sukrovishtnizata_na_Bulgaria

Да направят най-сполучливата възстановка на носените от пловдивските дами прически през хилядолетията, е една от атрактивните дисциплини в Националния конкурс за фризьори, част от Италианския фестивал на красотата и прическата. Тридневният форум стартира вчера в Пловдив.

Организирани са специализирани обучения, демонстративни шоута и семинари, водени от световноизвестни стилисти, сред които Саверио Палма от Милано и руснакът Анзор Закутов. За гостите са предвидени презентации на уникални продукти и техники, които ще текат на сцената и по щандовете в Палата 2 на Международния панаир.

01.Zvetana_Maneva_izrisuva_stiliziran_avtograf

При откриването на Фестивала  талант на художници демонстрираха  актрисата Цветана Манева, световноизвестни топстилисти и посланикът на Индонезия у нас – Нейно Превъзходителство Сри Астари Расджид.

03.Poslanichkata_na_Indonezia_Sri_Astari_Rasdjid_sushto_proiavi_talant_na_hudojnik

Елегантните дами и творческите им партньори рисуваха с потопени в бои за коса четки върху 12-метрова Стена на красотата. С калиграфска лекота Цветана Манева положи стилизирана буква „М“ в червен цвят, преди да пререже лентата на XXVIII-я Италиански фестивал на красотата и прическата. Официалната церемония по откриването на престижния 3-дневен форум за фризьорство бе пред Палата 2 на Международен панаир – Пловдив.

04.Jivopisezut_Vasil_Stoev_dade_start_na_risuvaneto_s_boi_za_kosa

Ролята на основна фигура в импровизирания пленер игра пловдивският художник Васил Стоев. Способности в рисуването с бои за коса демонстрираха и световноизвестните топстилисти Елиабе Морейра от Бразилия и Алесандро Фратини от Италия.

05.Brazilezut_Eliabe_Moreira_(vdiasno)_i_Alesandro_Fratini_risuvaha_s_entusiazum_vurhu_platnoto

Гости и участници във Фестивала също нарисуваха спонтанните си емоции, присъединявайки се към общата идея на събитието с инициативата „Пловдив Европейска столица на културата 2019“. Креативна атмосфера създаваха и музикантите от пловдивската рок-група „The Doctor`s”.

06.Edna_ot_efectnite_pricheski_v_reviuto_Sukrovishtnizata_na_Bulgaria

Пиар експертът Ива Екимова води събитието. Прозвучаха българският и италианският химн, изпълнени тържествено от пловдивския дамски хор „Евмолпея“. Зрелищното ревю на прически „Съкровищницата на България“ аплодираха и официалните гости – Нейно Превъзходителство Сри Астари Расджид, Цветана Манева, съпругата на италианския посланик у нас г-жа Антонела Ренси, генералният консул на Турция в Пловдив Хюсеин Ергани, почетният консул на Франция в Пловдив – Теофана Брадинска, зам.областният управител Евелина Апостолова, зам.-кметът по култура Георги Титюков и почетният консул на Чехия Иван Соколов. Впечатляващият спектакъл представи със средствата на фризьорското изкуство емблематични образи за родината – маслодайната роза, плодородните жита, морето, жената болярка, славните владетели, нестинарите. В шоуто участваха моделите от календара на „Christian Of Roma“ за 2019-а – годината, в която се навършват 10 г. от смъртта на основателя на Италианския фестивал на красотата и прическата – командор Гаетано Кристиано.