Международният фолклорен фестивал – четвъртвековен

mff a

Голямата проява интегрира фолклорни състави от целия свят. Фестивалът е част от Календара на културните събития на Общината. Звук, ритъм и танцувална грациозност са пред погледите на пловдивчани и гостите на града. Отново участват изпълнители от различни континенти – поредно доказателство за фестивалната международност.

mff 1

Във връзка със статуса на Пловдив като Европейска столица на културата 2019  плътно е и присъствието на български ансамбли – ансамбъл „Тракия“, Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ – Плевен, Ансамбълът за народни песни и танци “Пазарджик”, ансамбъл „Дилянка“ – Пловдив, ансамбъл „Чепино“ – Велинград.

Ансамбъл „Тракия” ще посрещне гостите на голям самостоятелен концерт с мотото „Среща на поколенията”. Началният час е 20.00 в четвъртък, 1-и август, на Античния театър.

В дните на фестивала, който продължава до 2-и август, всяка вечер състави ще дефилират, тръгвайки от „Дом Левски”, ще преминават по Главната улица и ще стигат до сцената на пл. „Стефан Стамболов”, където от 18.00 изнасят миниконцерти. Програмата продължава с официалните вечерни представяния на участниците. Това ще бъде на сцената на Античния театър от 20:00 ч.

30.07., вторник

17.30 ч. Дефиле с участието на състави от Мали, Грузия, Сърбия и България.

18.00 ч. Концерт на открита сцена на пл. „Стефан Стамболов” с участието на състави от Мали, Грузия и Сърбия.

20.00 ч.,  Античен театър: Концерт с участието на състави от Грузия, Мали, Сърбия и Северняшки ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ Плевен.

31.07., сряда
17.30 ч. Дефиле с участието на колективи от Грузия, Испания, Индия и България
18.00 ч. Концерт на открита сцена на пл. „Стефан Стамболов” с участието на колективи от Испания, Индия и Грузия
20.00 ч., Античен театър: Концерт с участието на колективи от Испания, Индия, Грузия и специалното участие на ансамбъл „Чепино“, Велинградь и Ансамбъл за народни песни и танци “Пазарджик”.

01.08., четвъртък
17.30 ч. Дефиле с участието на колективи от Испания, Индия, Мали, Сърбия и Грузия.
18.00 ч. Концерт на открита сцена на пл. „Стефан Стамболов“ с участието на колективи от Испания, Индия, Мали, Грузия и Сърбия както и представяне на „As she sings“ – съвместен музикален проект на Фондация „Пловдив 2019“ и Леуварден – Европейска столица на културата, Холандия 2018 г.
20.00 ч., Античен театър:  Концерт по повод 45 години от създаването на Фолклорен ансамбъл „Тракия“, с мото „Среща на поколенията“.

02.08., петък
17.30 ч. Дефиле с участието на състави от Испания, Индия, Мали, Сърбия и България.

18.00 ч. Концерт на открита сцена на пл. „Стефан Стамболов” с участието на колективи от Испания, Индия, Мали, Сърбия и България.

20.00 ч., Античен театър: Галаконцерт и церемония за закриване на XXV Международен фолклорен фестивал с участието на състави от Испания, Индия, Мали, Сърбия, Фолклорен танцов ансамбъл „Дилянка“ – Пловдив и Фолклорен ансамбъл „Тракия“.