Учен от Университета на Тенеси: Наградата ме прави още повече пловдивчанин и българин

doc KRIS IVANOV

Медицинският университет удостои с почетното научно звание „доктор хонорис кауза“ на доц. д-р Крис Иванов от Университета на Тенеси, САЩ, по време на Тържествен академичен съвет, както анонсирахме. Титлата му беше връчена от ректора на МУ-Пловдив проф. д-р Стефан Костянев.

Доц. Иванов, син на български имигранти, е авторитетен учен от Колежа по дентална медицина към Университета на Тенеси и член на редица престижни научни организации като „Американската асоциация по дентална медицина“ и „Американската асоциация по обществено здраве“.

Akademichen savet MU 2

 Тази награда е една голяма чест за мен. Тя е свързана не само с моята научна и преподавателска дейност, но е и награда от Медицинския университет -Пловдив за нашата съвместна работа. Наградата е важна и в личен план, защото ме прави още повече пловдивчанин и българин, заяви новият доктор хонорис кауза. Той е основател на интернационалната мрежа Global Oral Health Initiative (GOHI), активно съдейства за включването в нея на МУ-Пловдив.

Подпомага осъществяването на контакти между университетските ръководства; съдейства за участието на студенти на МУ-Пловдив в научноизследователски форуми в САЩ и провеждането на стажове в Университета на Тенеси; публикува изследвания съвместно с дентални медици от българския университет.