Студенти и преподаватели дебатират за музей

nosht 2018_3

Мото „Нощ в МУзея“ обединява събитията в Медицинския университет за Евронощта на учените 2018. Медиците осъществяват десето поредно издание на инициативата. Общата тема „Нощ в МУзея“ е вдъхновена от инициативата за създаване музей на медицината. Проявата е на 28 септември – петък.

Пет отбора от студенти ще се състезават от 14 часа в Приключенска игра пред Аудиторния комплекс. Те ще посетят седем тематични музея, разположени в двора на МУ, където ги очакват различни загадки. Със знания, съобразителност и бърза мисъл ще отговарят на въпроси, като верните отговори ще им дадат ключ към разпознаване на експонат от музея.

Официалното откриване на Европейската нощ на учените 2018 в Медицинския университет – Пловдив е в 16 часа. Стартът ще бъде даден в Аудиторния комплекс, след което в оспорван дебат „Класически или виртуален музей“ два отбора излизат да защитават своята позиция „за“ или „против“ реалния/виртуалния музей.

Публиката в залата определя победителя.

След приключване на Дебата и Приключенската игра следва Благотворителен кулинарен базар с ястия от различни национални кухни. Студенти, преподаватели и служители на МУ – Пловдив вече са съсредоточени в приготвянето им. Събраните средства са предназначени за дарение – те ще бъдатг дадени за учредяване на музейна експозиция на тема „Медицината по тракийските земи“.

В 18.30 започва „Микрофонът е ваш!“, където горещо се очаква сценичната поява на  студенти и преподаватели с музикално-танцовите им изпълнения.

И тази година Европейската нощ на учените в Медицински университет – Пловдив ще бъде вълнуващ, нестандартен и вдъхновяващ празник. REFRESH е иновативен проект за Европейска нощ на учените, финансиран от Европейската комисия по дейностите Мария Склодовска-Кюри на програма „Хоризонт 2020“. Европейската нощ на учените е мега събитие, което всяка година се провежда по едно и също време в около 300 града в цяла Европа и по света.