Стипендии за УХТ студенти след конкурс

20112020-TKH_IV_kurs_meso_1_

Конкурс разпредели стипендии измежду студенти в трети и четвърти курс от специалността „Технология и качество на храните“, изучавана в Университета по хранителни технологии. За втора поредна година екипът на фирма „Сами-М“ осигурява стипендии, информира гл. ас. д-р Десислава Вангелова от катедра „Технология на месото и рибата“.   Средствата, отпуснати за академичната 2019/2020 от месопреработвателното предприятие, са в размер на 4000 лева. 1000 от тях са предоставени целево като социална стипендия за абсолвент в затруднено положение. Другите средства са разпределени с конкурс. В класацията студентите са представили свои разработки, рефератите са избрани съвместно с екипа на „САМИ-М“ и разглеждат актуални въпроси и решения при производството на месни продукти.

Доц. д-р Десислав Балев заяви, че и през тази година „Сами-М“ ще продължи традицията и отново ще осигури стипендии на студенти от УХТ след конкурс, в който кандидатите отново работят върху казуси от месния бранш. 

Благодарността на всички в катедра „Технология на месото и рибата“ към фирмата е огромна. От „Сами-М“ ни предоставят и възможност да провеждаме опознавателни практики със студентите в предприятието. Независимо от усложнената епидемична обстановка студентите се запознаха с производствения процес и продуктите в едно изключително модерно предприятие от месната промишленост у нас, посочи доц. д-р Десислав Балев. 

Според преподавателите в катедрата  студентите са имали отлични условия за работа в предприятието и са впечатлени от начина на посрещане. От екипа на бранда вече са заявили готовност да организират и преддипломни стажове, ако възпитаниците на УХТ проявят интерес.

Огромна е признателността на всички в катедрата към г-н Антон Костадинов, собственик на „Сами-М“, и към г-жа Мина Николова, корпоративен консултант, за подкрепата, която оказват за нашите студенти, заяви гл. ас. д-р Десислава Вангелова.