Само точка между победителя и втория в куиз шоуто при медиците

quiz test 2019

Първата позиция в куиз шоуто по биология и химия, провеждано в Медицинския университет, зае тимът на СОУ “Патриарх Евтимий“. Надпреварата се оказа отново във висока конкуренция. Само на точка след победителите остана отборът на ЕГ „Пловдив”. Трети се класираха състезателите от ЕГ „Иван Вазов”.

13 отбора от 12 училища записаха участие в тазгодишното юбилейно, пето издание. Трайно се запазва и високият интерес към събитието. Организираха го Ротаракт клуб Пловдив – Пълдин и Медицинският университет. Целта е учениците да проверят знанията си в неформален и забавен формат и да получат възможност да се запознаят отблизо с базата и условията на обучение в университета.

На състезанието присъстваха проф. д-р Виктория Сарафян, зам.-ректор по научната дейност, проф. д-р Мариана Мурджева, зам.- ректор по международното сътрудничество, Михаил Мумджиев, президент на Ротаракт Пловдив-Пълдин. Основен организатор е Христо Видев, студент в МУ-Пловдив и член на Ротаракт Пловдив-Пълдин. Събитието уважи и д-р Любомир Паунов, почетен организатор на викторината и асистент в Катедрата по специална хирургия в МФ на МУ-Пловдив и ексчлен на Ротаракт клуб Пловдив „Пълдин”.

Доц. Йорданка Узунова, д-р Мария Гевезова и Даниел Минчев оформиха екипа, участвал в подготовката. Водещ бе д-р Петър Димов, притежаващ значителен опит в участието и провеждането на викторини от подобен тип.

За отборите, класирани на първо, второ и трето място бяха осигурени грамоти и много награди, а за всички останали – сертификати за участие.