Първият сред отличниците химици е от „Медицинска химия”

Himicheski fakultet

Един пълен отличник и общо 11 отличници дава Випуск 2017 на Химическия факултет в ПУ „Паисий Хилендарски”. Виктория Балчева от специалността „Медицинска химия“, е пълният отличник на Випуска сред бакалаврите, където са 11-те отличници. Тя ще прочете и Галилеевата клетва.

На тържествената церемония (в събота, 24 февруари) дипломите си ще получат 66 бакалаври и 41 магистри.

dotsent veselin kmetovБроят на специалистите химици у нас застрашително намалява. В последните години намаляват и абсолвентите на Химическия факултет, но затова пък те са все по-ценени. Гордеем се с нашите възпитаници, които издигат престижа на Химическия факултет и се ползват с доверието на работодателите, посочи деканът – доц. д-р Веселин Кметов. Той адресира и послания към абсолвентите.

На абсолвентите ни желаем с дръзновение и решимост да преодоляват трудностите в живота, да срещнат много радост и щастие в професията, да са заобиколени от любов, здраве и късмет в семействата си. Нека успехът е заслужената награда за техните усилия, каза доц. Кметов. Той поздрави и колегите си от академичния състав на Химическия факултет за усилията да изградят компетентни и много добре подготвени специалисти в професионално направление, в което обучението е скъпо и трудно, а професията изключително отговорна.

Към дипломираните бакалаври и магистри с приветствия ще се обърнат ректорското и деканско ръководство, както и представители на „БИОВЕТ“ АД –  Пещера, и Лабораторен център по безопасност на храните „АЛИМЕНТИ“, които са сред потребителите на кадри, подготвени в Химическия факултет.

Музикален поздрав към абсолвентите и техните преподаватели ще поднесe музикална група от Центъра за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс в гр. Пещера.