Поредна иновация от ректора на УХТ

prof. mollov

Рейтингови мениджъри заявиха подкрепа

Предложение за промени в учебните планове и програми от нов оперативен орган към Сдружение „Бизнес университетската асоциация в хранителната индустрия и туризма“(БУАХИТ) поиска проф. д-р Пламен Моллов. Ректорът на Университета по хранителни технологии заяви позицията си пред годишното отчетно общо събрание на Асоциацията.

Нашият пазар са фирмите от хранителната и туристическата индустрия и ние бихме искали той да ни каже какво иска. Помогнете ни да си променим програмите, за да бъдем полезни и на вас, каза в обръщение към присъстващите ректорът. Чрез този легитимен орган към Асоциацията промените ще бъдат позиционирани пред катедрите и факултетите, а след това и акредитирани от МОН.

Общото събрание още тази есен да направи промени в устава на Сдружението, за да бъде създаден новият оперативен орган, в който членове да бъдат тримата зам.-ректори на УХТ и трима представители на бизнеса. Съвместно те ще разработят предложения за нови учебни програми и планове, адекватни на нуждите на бизнеса, подчерта проф. д-р Пламен Моллов и заяви, че сегашните са твърде остарели, създадени преди повече от 30 години, а и съдържание от преподаваният не е в практиката.

Идеята на проф. Моллов получи подкрепата на БУАХИТ. Подкрепям предложението на проф. Моллов, което е значимо за Асоциацията, и предлагам да се мобилизираме в името на младото поколение, за да бъде то по-подготвено за новите условия, каза Борис Калибацев, изпълнителен директор на „Филикон“.

Впечатлен съм от посочения от ректора път за промяна на учебните програми, които ще гарантират излизането от УХТ на напълно подготвени кадри, заяви Кирил Вътев, собственик на месопреработвателна компания „Тандем-В“, председателстващ годишното отчетно общо събрание. Модерна фирма без добре обучени кадри няма как да съществува, подкрепям всичко, казано от проф. Моллов, заяви Валери Назаров, директор R&D в „Биовет-Пещера“.