Оториноларинголозите единни и в онлайн конгреса

IMG_20201201_143303

25 български и 4 чуждестранни лектори – от Великобритания, Италия, Германия и Турция, споделиха опита си и дискутираха актуалните теми в  оториноларингологията. Националният конгрес по оториноларингология за пръв път се проведе във виртуален формат и в него влязоха водещи български УНГ специалисти.  Тема на форума: „Качество в оториноларингологията въпреки рутината“.

Сред лекторите в научната програма бе и проф. д-р Карен Джамбазов, председател на Българското национално сдружение по оториноларингология, хирургия на глава и шия и директор на УМБАЛ „Свети Георги“, Пловдив. 

За успешното водене на научните сесии се включиха и колегите му проф. д-р Румен Бенчев, проф. д-р Диана Попова, доц. Петър Руев и доц. Юлиян Рангачев. Онлайн им помагаха проф. д-р Диляна Вичева, проф. д-р Валентин Стоянов и доц. Марио Милков. 

Щастливи сме, че независимо от неочакваните трудности, които поднесе 2020, не се отказахме. Успяхме едновременно да отговорим на предизвикателството да опазим здравето си, да споделим натрупания през годината ценен професионален опит, новите знания в приятелска и нова, онлайн среда. Полагайки основата на този нов виртуален мост между нас, вярваме и сме сигурни, че ще работим все по-успешно в сферата на оториноларингологията, на единна позиция са медиците.

Онлайн участваха 85 лекари от всички точки на България. Модераторите  водиха различните панели от научната програма заедно във виртуално студио в София.